Virághoroszkóp:


Margaréta

Uralkodója a Plútó

Nem szereti a pompát, megveti a könnyű szórakozásokat, és idegesíti az igénytelenség. Zárkózott, nehezen megközelíthető, saját törvényei szerint él. Maximalista, de nemcsak másoktól követel sokat, hanem önmagától is. A munka megszállottja, általában azok a feladatok vonzzák, amelyeket mások túl nehéznek tartanak. Örökké bizonyítani akar. Kitartó és megbízható, konokul ragaszkodik az elveihez. Úgy véli, ha kézben tartja a dolgokat, akkor hatalmi szóval sikerül jobbá tenni a világot. Bár rengeteg csalódás éri, sosem hajlandó belátni, hogy senkit nem lehet akarata ellenére boldoggá tenni.

A szerelemben ugyancsak tökéletes társra vágyik. Meglehet, hogy ezt egyetlen személyben nem fogja megtalálni, ezért kétfelé kötelezi el a szívét, azaz a házastársa mellett állandó szeretőt tart. És mindkettőjükre rendkívül féltékeny. Ha valaki megbántja, azt örökre kizárja a szívéből, és  kegyetlen bosszút áll rajta.

Tökéletes társa lehet: a Nefelejcs és a Bazsarózsa.

Igen kitartóan ragaszkodsz álláspontodhoz, anélkül, hogy agresszív lennél. E tulajdonságod jól kiegészíti vakmerőségedet, amely minden körülmények között fő jellemződ. Szerény vagy, környezeteddel olykor kissé zárkózott. Kevés barátod van, de azok kifejezetten megbízhatók. Mivel állandó védekezésben élsz, gyakran túl korán adod fel a harcot. Gyakorta találod magad szemben kellemetlenségekkel, ezért állandóan fejleszted óvatosságod és tisztánlátásod. Idővel rendkívül érzékennyé válhatsz, ezért tartózkodnod kell attól, hogy állandó gyanakvással szemléld a világot. Gyengédségre és megértésre vágysz, ami rendkívül fontos neked a boldogsághoz.